تبلیغات
از اینجا ... از آنجا - بفرمایید سم میل كنید!

از اینجا ... از آنجا

قصه های ساده زندگی - اگر ما را گم کردید فقط کافی است « از اینجا از آنجا» را در گوگل جستجو کنید!

چهارشنبه 13 آذر 1392

بفرمایید سم میل كنید!

نویسنده: ابراهیم   طبقه بندی: اخبار و رویدادها، عمومی، پزشکی و سلامت، 

خبر ساده است و تنها برخی خبرگزاری ها آنها را نقل كرده اند و من و شمای خواننده هم ممكن است بی توجه از كنار آن رد شویم:

«جلوگیری از ورود 20 هزار تن ذرت سمی به کشور» (اینجا)



خلاصه ی داستان این است كه 20 هزار تن ناقابل ذرت آلوده به مقدار زیاد و غیر مجاز ماده ی سمی « آفلاتوكسین - Aflatoxin » از كشور دوست و برادر هندوستان قرار بوده وارد كشور شود، اما جلویش را گرفته اند.

برای روشن شدن ذهن و زیادتر شدن اطلاعات عمومی شما دوستان عزیز، كه هم به درد دنیا و آخرتتان بخورد لطفاً این چند پاراگراف را كه به زبان ساده نوشته شده در قسمت ادامه متن بخوانید.



اول یكی بگوید این آفلاتوكسین چیست؟
برای پاسخ به این سئوال اول باید بدانید «قارچ» چیست؟ البته بدون شك می دانید كه قارچ ها فقط به شكل چتری سفید رنگ، كه در مغازه ها بسته بندی شده اند و با آنها پیتزا درست می كنیم، نیستند. قارچها همه جا هستند و اشكال مختلف دارند. بسیاری از آنها خیلی ریز و كوچك هستند و ما با چشم بدون میكروسكوپ نمی توانیم آنها را ببینیم. برخی از آنها وقتی زیاد رشد كنند به شكل كپك دیده می شوند.
یكی از جاهایی كه قارچ ها زیاد هستند روی محصولات كشاورزی و غذایی است. مثلاً میوه و سبزیجات، نان، آجیل و تنقلات و غلات مثل گندم، جو و ذرت. مهمترین خانواده ی این قارچ ها، آسپرژیلوس نام دارد.



این قارچ ها همینطور كه از مواد غذایی استفاده می كنند و رشد می كنند، ماده ای تولید و ترشح می كنند به نام آفلاتوكسین! هرچه محیط برای رشد قارچ ها مساعدتر باشد (یعنی نگهداری در یك انبار آلوده، تاریك، نمناك و گرم) و مقدار آنها بیشتر شود میزان آفلاتوكسین تولید شده هم بیشتر و بیشتر می شود.

بگذارید با هم مرور كنیم:
قارچ های ریز و كوچك (كه مهمترین آنها آسپرژیلوس هستند) بر روی غلات و مواد غذایی زندگی می كنند. اگر شرایط جمع آوری و نگهداری آنها در انبارها مناسب و استاندارد نباشد، یعنی انبار و سیلو آلوده باشد، گرم و مرطوب باشد و نور كافی نداشته باشد و مدت زمان نگهداری در انبار بیش از حد باشد، قارچ ها بیشتر و بیشتر رشد می كنند و در اثر آن ماده ای به نام آفلاتوكسین تولید می كنند! درست است؟
كاملاً درست است.

خب، این آفلاتوكسین برای ما چه ضرری دارد؟
آفلاتوكسین یكی از خطرناك ترین سموم شناخته شده در طبیعت است. اگر مقدار زیادی از آن وارد بدن شود (عمدتاً از راه مواد خوراكی) باعث مرگ سلولهای كبد می شود یعنی كبد را از كار می اندازد و بیماری هپاتیت (التهاب كبد) ایجاد می كند. حتماً می دانید وقتی كبد ما دچار مشكل شود، خطرات زیادی ما را تهدید می كند و حتی باعث مرگ می شود.
كار دیگری كه آفلاتوكسین انجام می دهد، اثر بر روی ژنتیك ما است. یعنی با ایجاد اختلال در DNA سلول های بدن ما باعث ایجاد سرطان می شود. انواع سرطان های كبد و دستگاه گوارش و ... در اثر عملكرد آفلاتوكسین مشاهده شده است.
متاسفانه در كودكان عوارض آفلاتوكسین شدیدتر است و می تواند باعث تأخیر و اختلال  در رشد و نمو كودكان شود.
اینها تازه بخشی از عوارض مهم آفلاتوكسین بود.



عجب! چقدر وحشتناك!
خب اما فرض كنیم این ذرت های آلوده به آفلاتوكسین توسط انسان خورده نشود (بصورت آرد نان و كیك و ...) و همه آنها را بدهیم مرغداری ها و دامداری ها! آنوقت چه؟ مشكلی پیش می آید؟

تمام این عوارض كه برای آفلاتوكسین نام بردیم می تواند در حیوانات زبان بسته هم پیش بیاید. یعنی باعث مرگ و میر آنها شود و ضرر زیادی به صاحبان آنها بزند. تازه مثلاً دیده شده گاوهایی كه از علوفه ی آلوده به آفلاتوكسین تغذیه كرده اند در شیر آنها برخی تركیبات سمی آفلاتوكسین ترشح شده است! یعنی گوشت و شیر و سایر فرآورده های دامی آنها برای مصرف ما دچار اشكال هستند.


یعنی اوضاع اینقدر خراب است؟
متأسفانه پاسخ مثبت است. اما لازم است ذكر شود چون قارچ ها همه جا هستند، در عمل نمی توان از دست آنها فرار كرد و در نتیجه بالاخره همیشه مقداری آفلاتوكسین در مواد غذایی كه ما مصرف می كنیم وجود دارد! اما مسأله اینجاست كه مقدار آن نباید از حد مجاز و استاندارد قابل قبول بیشتر باشد.
به همین دلیل است كه كشورها استاندارد مشخصی را برای واردات غلات و مواد غذایی خود در نظر می گیرند و اگر مقدار آفلاتوكسین موجود در محصولات وارد شده از آن حد بیشتر باشد اجازه ورود و استفاده از آن مواد خوراكی را نمی دهند.

آیا به غیر از آفلاتوكسین ماده ی سمی دیگری هم در مواد خوراكی ممكن است وجود داشته باشد؟
بله. بسته به اینكه كشاورزان از چه نوع كودها و سموم كشاورزی استفاده كرده باشند ممكن است انواع و اقسام سموم خطرناك و غیرمجاز در محصولات آنها وجود داشته باشد كه حتی با شستن زیاد و پختن هم از بین نروند!
 برخی از این مواد سمی حتی از آفلاتوكسین به مراتب خطرناك تر هستند.
 
پس بگو چرا این روزها اینقدر آمار سرطان و بیماریهای عجیب و غریب در بین مردم زیاد شده است.
متاسفانه همینطور است. یكی از علل مهم رشد زیاد آمار سرطان و بیماریهای مختلف آلوده بودن مواد غذایی ما است. البته عوامل مهم دیگری هم وجود دارند. مثل آلودگی هوا، استرس، ویروس ها و ....


راستی دولت چه كار می كند؟
طبق قانون دولت ( از طریق وزارت بهداشت، اداره استاندارد، وزارت صنایع، جهاد كشاورزی و ...) وظیفه دارد نسبت به تأمین سلامت و امنیت مواد غذایی مردم اقدام كند. آزمایش و كنترل دقیق همه مواد غذایی و خوراكی كه به كشور وارد می شوند وظیفه ی دولت است. یكی از آزمایش ها هم همین كنترل مقدار آفلاتوكسین است تا از حد مجاز و استاندارد بالاتر نباشد.
نكته مهمی كه باید توجه كنیم این است كه آفلاتوكسین و بقیه سموم فقط مخصوص مواد خوراكی وارداتی نیست!

یعنی محصولات كشاورزی و خوراكی داخلی هم ممكن است آلوده باشند؟؟؟
عجب سئوال مسخره ای! حتماً می توانند آلوده باشند.

دقیقاً. پس وظیفه ی دولت نظارت و كنترل مواد خوراكی و دامی تولید شده در داخل كشور هم هست.

ممنون. كلی به اطلاعات مان اضافه شد!
البته نگران شدیم! اگر نمی دانستیم راحت تر بودیم. فوقش یك روز صبح چشممان را كه باز می كردیم می دیدیم سرطان گرفته ایم و مرده ایم!!!

اوه راستی جریان برنج های سمی چی شد؟ آلودگی آب شهر به نیتریت چه؟ گوشت های آلوده، ... شیر مخلوط با وایتكس ... روغن صنعتی كه به جای روغن خوراكی داده بودند به مردم واقعیت داشت؟ ....


ارسال به ارسال به 100 درجه کلوب دات کام

صفحات جانبی

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
  • اضافه به خبرخوان

  • Subscribe


Related Posts with Thumbnails